Home
Over ons
Registreer
Login
NL
FR
  • Onze producten
  • Nieuws
  • Contact
 

Veelgestelde vragen

  • Info leveranciers
  • Exclusief bij Biofresh
  • Certificaten / iso 22000
  • Veelgestelde vragen
  • Merken
  • Lactosevrij
  • Suikervrij
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch

Toon alle antwoorden
Verberg alle antwoorden
  • Wat is kuzu?

    Kuzu (spreek uit als “koezoe”) is verkrijgbaar als witte steentjes of in poedervorm. Het wordt gemaakt van de  wilde kuzuplant. Deze groeit in bergachtige gebieden en wordt in de Oosterse gebieden al jaren gebruikt omwille van zijn geneeskrachtige eigenschappen. Zo zou het helpen bij verteringsproblemen (diarree, krampen, maagproblematieken…) doordat het zetmeel een beschermende film op de wand van de maag, slokdarm en darmen legt. Het helpt bovendien om mineralen (bv. calcium, fosfor, magnesium…) en sporenelementen (bv. ijzer, zink, selenium…) beter op te nemen en vermindert het maagzuur.

    Daarnaast is het ook een goed bindmiddel en kan het dus gebruikt worden als vervanging van maïzena e.d. in soepen, sauzen, papjes… . Het is neutraal van smaak en kleurloos.

    Hoe te gebruiken?

    Kneus de kuzukorrel tot fijn poeder en los dit op in een glas appelsap. Breng dit mengsel aan de kook, maar blijf roeren om klontertjes te voorkomen. Voeg een snuifje zeezout en wat kaneelpoeder toe naar smaak. Laat even afkoelen alvorens op te drinken.


  • Wat is het MSC-label?

    MSC labelDe MSC beheert een prikkelend en amibitieus programma, waarin wij samenwerken met diverse partners om de wereldwijde vismarkt te veranderen in een duurzame markt.

    Onze geloofwaardige standaarden voor duurzame visserij en voor de traceerbaarheid van het product, zijn bedoeld om de beschikbaarheid van duurzame gevangen vis te vergroten. Dankzij ons opvallende blauwe keurmerk voor duurzaam gecertificeerde visserij is duurzame vangst makkelijk te herkennen.

    Ontwikkeling van standaard

    De MSC heeft in samenwerking met verschillende wetenschappers en visserijdeskundigen van over de hele wereld een standaard ontwikkeld voor duurzaam gevangen vis en een standaard voor de traceerbaarheid in de visketen. Elk van deze standaarden is gebaseerd op onafhankelijke derde partij beoordeling door geacccrediteerde certificeerders. Deze standaarden voldoen aan de strengste internationale criteria voor beste praktijk ter wereld. De standaarden helpen de wereldwijde transformatie naar duurzame vismarkten.

    Op weg naar duurzame visserij

    Wij bieden visserijen over de hele wereld een manier om herkend en beloond te worden voor een goed beheer van hun visserij. In samenwerking met duurzame visserijen creëeren wij een markt voor duurzame vis. Hierdoor worden andere visserijen gestimuleerd om hun praktijken te veranderen.
    Maak kennis met MSC gecertificeerde vissers
    .

    MSC in de markt

    De MSC heeft zijn krachten gebundeld met enkele van de werelds grootste merken, supermarkten en bedrijven in de visketen om hen te helpen aan de groeiende vraag van de consument naar duurzame vis te voldoen. Hiervan hebben de meesten het MSC-programma tot kernonderdeel van hun visbeleid gemaakt.
    Ontdek welke winkels en restaurants MSC gecertificeerde producten verkopen
    .

    Bewust wording van consumenten

    Wanneer u boodschappen doet of uit eten gaat, is het blauwe MSC-keurmerk een gemakkelijke manier om de beste keus voor duurzaam gevangen vis te maken. Onze communicatie en marketing activiteiten zijn bedoeld om bekendheid te geven aan ons keurmerk en waar het voor staat.
    Probeer eens één van onze heerlijke recepten voor duurzaam gevangen vis
    .

    Educatie

    De volgende generatie moet aangemoedigd worden om duurzame vis te eten. Bovendien is het van belang dat kinderen begrijpen hoe belangrijk het is om de oceanen en het leven daarin te beschermen. Ons Fish & Kids project bied leermiddelen aan over problemen van de zee. Daarnaast werken we samen met leveranciers van school lunches in Engeland. Zij promoten het gebruik van duurzame vis voor de lunch op school.
    Bezoek ook de Fish & Kids website
    .

    Samenwerking met ontwikkelingslanden

    De helft van alle visproducten ter wereld is afkomstig uit ontwikkelingslanden. Voor miljoenen mensen in dit soort landen is vis een vitale bron van voedsel. De MSC moedigt ontwikkelingslanden aan om mee te doen met het programma en te kunnen profiteren van de voordelen die certificering en het gebruik van het keurmerk kunnen brengen.
    Lees meer

  • Wat betekent Demeter?

    Demeter is het kwaliteitskeurmerk voor biologisch-dynamische landbouwbedrijven en de al dan niet verwerkte producten ervan. De biologisch-dynamische landbouw is in de eerste plaats 100% biologisch. Maar deze boeren gaan nog verder. Er wordt gebruik gemaakt van biologische mest, biologisch stro en biologisch-dynamisch veevoer van eigen bedrijf. Plantenteelt en veehouderij leveren voedsel voor elkaar op hetzelfde bedrijf of in nauwe samenwerking met een biologisch-dynamisch bedrijf in de buurt.

    De biologisch-dynamische landbouw is één van de werkgebieden die ontstaan is uit de antroposofische beweging van Rudolf Steiner. Demeterboeren zetten zich in voor landschap, sociale zorg, onderwijs en voorlichting, zowel binnen als buiten hun bedrijf.

  • Reinigen met de citroensapkuur

    Goede voeding is de basis voor een vitaal en creatief leven. Naast het gebruiken van natuurlijk en volwaardig voedsel, hoort hierbij ook het van tijd tot tijd niets eten. Dat is net zo belangrijk als slapen. Zoals u zich tijdens de nachtrust herstelt van vermoeiende invloeden en u zich voorbereidt op een nieuwe periode van waken, geeft u door de onthouding van vast voedsel het lichaam de kans zich volledig te reinigen en het spijsverteringskanaal zich te herstellen. Afvalstoffen en giffen worden afgevoerd, die zich als gevolg van een veelal ongezonde leefwijze in de loop der tijd hebben opgehoopt (met als mogelijke gevolgen overgewicht, vermoeidheid of ziektes).

    Reinigen met de Citroensapkuur ontlast het spijsverteringssysteem zodat uw darmen en andere organen helemaal schoon gemaakt kunnen worden. Het lichaam kan nu alle energie aanwenden om zich te ontdoen van slakken (= gifdepots, opgeslagen afvalstoffen in vetweefsel en organen) en overtollig vet. U bevordert de frisheid en de veerkracht van uw lichaam, kunt in contact komen met uw innerlijke kracht en ervaren wat het betekent om ’heel’ (geheeld en één) te zijn.

    De Citroensapkuur is door de productsamenstelling een uitgelezen kuur die het lichaam stimuleert zich optimaal te reinigen. Bovendien krijgt u alle voor uw lichaam onmisbare stoffen binnen. Als u deze kuur twee maal per jaar doet, zal zij een zeer positieve uitwerking hebben op de gezondheid van uw lichaam en geest. U zult het effect van deze manier van reinigen nog lange tijd voelen.

    Meer info over de citroensapkuur vindt u hier.

  • Links- of rechtsdraaiende yoghurt?

    Op zich is niet de yoghurt rechts- of linksdraaiend, maar het melkzuur. Yoghurt bevat evenveel links- als rechtsdraaiende melkzuren. Dit komt van het effect dat deze melkzuren geven als ze onder de microscoop worden bekeken door een lichtstraal. Bij linksdraaiend melkzuur buigt de straal naar links af, bij rechtsdraaiend naar rechts.

    Belangrijk om weten is dit: bacteriën die aan de yoghurt zijn toegevoegd breken melksuikers af. Daarbij leveren ze links- en rechtsdraaiende melkzuren af. Bevat de yoghurt waar jij net een hap van hebt genomen, meer rechtsdraaiende dan linksdraaiende melkzuren, dan verteert je lichaam die yoghurt makkelijker dan wanneer er meer linksdraaiende in hadden gezeten.

  • Wat is het verschil tussen gepasteuriseerde of rauwe melk?

    Kaas die gemaakt is van gepasteuriseerde melk komt heel vaak van een fabriek. Hier wordt de melk van verschillende boerderijen verwerkt tot kaas. Voor het maken van de kaas pasteuriseert men de melk zodat deze bewaard kan worden tot het eigenlijke maken van de kaas begint. Een boer daarentegen wacht niet met kaas te maken. Hij begint onmiddellijk na het melken met de kaas-productie.

  • Wat is nu juist het verschil tussen rettich en daikon?

    Rettich is de Duitse benaming voor de witte zomerrammenas. Deze witte wortel werd jaren geleden in Duitsland herontdekt en kreeg de naam rettich, die overgenomen is door de Nederlanders. De benaming rettich is afkomstig van het Latijnse woord "radix" = wortel. De lengte van de wortels is 20-30 cm.

    Rettich is vrij pittig van smaak.

    De daikon is een Japanse variëteit van de rammenas. De plant groeit zowel bovengronds als ondergronds veel sterker uit dan de gewone rettich. De rechte, witte wortels hebben een lengte van 30-50 cm. Daikon is iets milder van smaak dan rettich. Het is één van de populairste groenten in de Aziatische keuken.

Producten

  • Assortiment
  • Exclusief bij Biofresh
  • Certificaten
  • Veelgestelde vragen
  • Merken

Over ons

  • Missie
  • Historiek
  • Team
  • Jobs
  • Contact

Ben je op zoek naar

Alle bio producten zijn gecontroleerd door Certisys. BE-BIO-01

Privacyverklaring